Komité Wielerronde Oostzaan

Het bestuur:

Voorzitter
Peter Visser

Penningmeester
Frank Egthuijsen

Secretaris
Daniël Dil

Bestuursleden
Dirk van der Craats
Gerard Schaft
Gerard Veenhoven

In 1971 werd door het nieuwbakken Komité (ja, met een K) de eerste Ronde van Oostzaan verreden. De oprichters van het Komité Wielerronde Oostzaan (KWO) waren de Oostzaners Piet Bakker, Toon Brugman, Jan Onrust, Simon Keijzer en Jan Vonk. Sinds de oprichting is er slechts twee jaar geen ronde geweest. Dit was omdat het parkours een keer niet beschikbaar was door bestratingswerkzaamheden. Veldrijden zou eerder mogelijk zijn geweest. Zeer recent doordat maatregelen tegen de verspreiding van een virus grote evenementen onmogelijk maakte.

De ronde is sinds het begin verbonden aan de kermis van Oostzaan. De kermis start de 1e donderdag van augustus en op 1e zondag van augustus wordt de wielerronde verreden. Hierdoor zijn er helaas wel jaren bij, dat de evenementen niet samenvallen.

Een Ronde als deze kan alleen met de hulp van vele vrijwilligers en sponsors verreden worden. De Ronde van Oostzaan kan al jarenlang rekenen op een grote groep sponsors uit Oostzaan en omstreken. Een overzicht hiervan kunt u vinden onder sponsors.

Wilt u alvast meer weten over de komende ronde dan kunt u een kijkje nemen onder Programma. Ook de komende editie belooft weer garant te staan voor een attractieve wielermiddag op ons parkoers in Oostzaan.
Peter Visser,
Voorzitter KWO

Indien u vragen en/of opmerkingen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen. U kunt ons mailen via klik hier.