Wielercafé 41

Het seizoen 2019 is gedaan...

Het hoort er zo af en toe een beetje bij, terugblikken...én vooruit denken. Als we dat doen op het wielerseizoen 2019, en dan met name onze eigen regionale renners, dan mogen we gerust spreken van een goed seizoen. Uiteraard ook een seizoen waar het niet voor een ieder even lekker liep. Neem nou bv. Niki Terpstra, in de breedte toch wel onze beste renner, die een seizoen kende waar hij niet snel met plezier op terug zal kijken, integendeel! Pech, dikke pech, bleef hem achtervolgen en daardoor bleven goede uitslagen uit, jammer. Daarentegen zagen we in heel veel wedstrijden Ramon Sinkeldam met grote regelmaat op de voorste posities strijden, daarmee aantonende dat hij een absolute top-knecht is binnen zijn ploeg. Joery Havik deed met zijn maatje Wim Stroetinga goede zaken op de internationale wielerbanen, daarmee nog eens extra onderstrepend dat ze bij de absolute wereldtop horen. Dat gaat ook op voor Reinier Honig. Niet meer horende bij de aller jongste, maar zeker nog sterk rijdend achter de grote motoren en zijn 'zoveelste' Nationaal kampioenstitel wist binnen te slepen! Veel jeugdigen die goed rijden, waaronder de Oostzaanse Nienke Veenhoven die, nu ze een categorie is 'opgeschaald' gewoon doorgaat met het vullen van haar prijzenkast en dito palmares.

Een van de Zaanse renners die terug kan kijken op een top-seizoen is Zaandammer Cees Bol. Wat heeft dié een goed jaar gedraaid zeg. Die heeft zeker weten zijn neus tegen de ruit van het Internationale Profpeloton gedrukt. Wat te denken van een ritzege in de Ronde van Californië? En hetzelfde deed hij in de Ronde van Noorwegen. Hij won in België de Nokere Koers en de GP Zele. Cees heeft zijn draai gevonden en zijn plek in het grote peloton ingenomen. Ik verwacht dan ook dat hij komend seizoen opnieuw een paar klinkende zeges zal gaan boeken. Hij is sterk, heeft goed inzicht en een super eindschot in de benen. Maar uiteraard hoop ik natuurlijk dat alle renners/sters uit de Zaanstreek het in 2020 goed gaan doen. Dat er weer vele (ere-) prijzen mee naar huis genomen mogen worden. Want laten we eerlijk zijn, als streek/regio tellen we landelijk gezien wel degelijk mee! In de wandelgangen vernam ik onlangs dat er animo schijnt te zijn om een Profronde in Zaandam te gaan organiseren, wat ik van harte toejuich uiteraard. Ooit, in een grijs verleden, was de Ronde van Zaandam voor de nationale Profs een hele goede ronde om te rijden én te winnen. Een ronde die er toe deed. Hoe mooi zou het niet zijn als we zo'n glorieuze weer terug zouden krijgen? Ik hoop dat de geruchten uit de wandelgangen, bewaarheid zullen mogen worden!

Mocht u nog wat meer willen weten (of eventueel vragen), klik dan op de onderstaande links en breng een bezoek aan mijn eigen websites. Per e-mail ben ik bereikbaar op: gerrie@stichtingnwm.nl

Gerrie Hulsing